Je kunt in het dagelijks leven geconfronteerd worden met allerlei onvoorziene gebeurtenissen die financiƫle gevolgen hebben zoals autoschade, brand of inbraak. Maar het kan ook zijn dat er sprake is van een overlijden of dat je juridische bijstand nodig hebt. Of misschien denk je na over een uitvaartverzekering of een voorziening die uitkeert als je arbeidsongeschikt raakt. Maar ook een ziektekostenverzekering of de mogelijkheden je pensioen aan te vullen zijn onderdelen van je verzekeringspakket.

 

Voor al deze verzekeringen (en meer) kun je bij een tussenpersoon of financieel advieskantoor terecht waarbij je uiteraard zelf bepaald wat je verzekerd of niet.

 

De tussenersoon of het financieel advieskantoor begrijpt dat verzekeren niet iets is waar je als consument dagelijks mee bezig bent. Deze onafhankelijke adviseurs nemen je de zorg uit handen en zorgen ervoor dat je verzekeringen elkaar niet overlappen, dat je geen onzinnige zaken verzekerd en (niet onbelangrijk) dat veel van de verzekeringen tegenwoordig provisieloos kunnen worden afgesloten. Dat is alvast de eerste besparing!

 

Verzekeren staat voor het afdekken van risico's die u zelf niet kunt dragen. Het wil dus niet zeggen dat u zomaar alles moet gaan verzekeren waarvan u denkt dat het wel makkelijk is. Alleen de risico's die aannemelijk zijn dat zij kunnen gebeuren, de risico's die u verplicht moet verzekeren en de risico's die u absoluut niet kunt dragen en een grote impact op uw leven zullen hebben zou u moeten verzekeren.